Ritueelbegeleiding

Respectvol

Een uitvaart naar wens

R

Totaalpakket

Volledige begeleiding

Betrouwbaar

U kunt op ons rekenen

0647224517

24/7 bereikbaar

Een symbolisch en persoonlijk afscheid

Het liefst zet u waarschijnlijk de wereld even stil wanneer u iemand verliest die u liefhebt. Soms ziet u het aankomen en soms gebeurt het onverwachts. Hoe neemt u passend afscheid? Niet iedereen is religieus betrokken. Vaak verricht de dominee of pastoor de ceremonie en plechtigheid, echter als u of de overledene minder binding heeft met het geloof, kunt u ervoor kiezen om een ritueelbegeleider de ceremonie te laten doen.

Geef uw afscheid een spirituele en persoonlijke betekenis. Het levensverhaal van uw geliefde, familielid of vriend(in) staat hierin centraal. Met behulp van rituelen, teksten, muziek of symbolen creëert u een uniek, symbolisch en persoonlijk afscheid. De rituelen kunnen verschillend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een herinneringsboom dat symbool staat voor de overledene of iemand die een muziekstuk op de piano speelt. Wat wilt u? Wij denken graag met u mee.

ritueelbegeleiding
ritueelbegeleiding

 

Hoe werkt ritueelbegeleiding?

Een ritueelbegeleider richt zich op de inhoud van de uitvaart. Wij komen bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Door middel van het stellen van de juiste vragen leren wij meer over het leven van iemand. Wat waren zijn of haar normen en waarden? Zodra wij alle informatie verzameld hebben, zorgen wij ervoor dat de uitvoering van de rituelen gaat op uw manier. Rituelen geven betekenis aan het leven dat uw dierbare heeft gehad en ze verbinden de nabestaanden. We staan stil bij het moment en eren de persoon van wie afscheid wordt genomen.

Ritueelbegeleiding door Uitvaartverzorging Alphen aan den Rijn

N

Respect voor uw religie of denkwijze

N

Professionele benadering

N

Betrokkenheid bij de nabestaanden

N

Een persoonlijk en symbolisch afscheid

N

Ruimte voor zowel tradities als nieuwe ideeën

ritueelbegeleiding

Zoetermeer

Gouda

Alphen a/d Rijn

Leiden

Wilt u meer weten over ritueelbegeleiding?

Neem contact op met Uitvaartverzorging Alphen aan den Rijn! Wij zijn werkzaam in de omgeving van Zoetermeer, Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden en Koudekerk aan den Rijn.

5

Uitvaartonderneming Schellingerhout

KvK: 28015730

Adres

Hoogewaard 200
2396 AR Koudekerk a/d Rijn

0647224517

24/7 bereikbaar